Anlita proffs när du ska renovera badrummet

Badrummet är ett våtrum och kräver professionell expertis när något ska ändras eller renoveras. Du ska aldrig ge dig på att göra något på egen hand när du ska renovera ditt badrum.

Det finns vissa områden inom bygg och renovering där man måste ta hjälp av legitimerade hantverkare. Det kan handla om att fixa installation av el, byta rör eller renovera ett badrum. Att själv utföra den typen av renoveringar kan få katastrofala konsekvenser.

Ta hjälp av proffs

För att renovera i ett våtrum måste man anlita hantverkare som är legitimerade och har rätt kompetens för att utföra renoveringen och eftersom badrummet är ett våtrum, måste badrumsrenoveringen utföras korrekt. Annars kan det leda till att det bildas mögel, att elen i badrummet blir strömförande eller att det på andra sätt kan uppstå problem i samband med en felaktigt utförd badrumsrenovering.

När du ska anlita en hantverkare som ska utförande av att renovera badrum göteborg bör du, för din egen skull, kolla upp att hantverkaren har rätt licens och behörighet för att utföra arbetet. Det kan i värsta fall annars leda till att badrummet får fel och brister som kan bli hälsofarliga och dyra att åtgärda för dig och din familj.

Det kan tyckas vara kostsamt att anlita hantverkare för att renovera badrummet, men det finns en anledning till varför inte hemförsäkringen täcker en felaktig badrumsrenovering. Det är nämligen svårt att göra rätt om man inte har rätt kompetens och skulle olyckan vara framme så har du ingen försäkring att luta dig emot. Ta därför ansvaret i dina egna händer och se till att göra rätt från början.

Vad du kan göra själv

Det finns vissa saker du kan göra själv för att piffa upp ditt badrum som inte påverkar badrummets struktur. Du kan exempelvis byta toalettsits, hänga upp ett nytt duschdraperi, byta duschmunstycke eller sätta upp självhäftande krokar på väggen. Håll dig borta ifrån att borra i väggarna i badrummet. Det finns risk att du kan komma åt en ledning eller ett rör som finns i väggen eller att du förstör väggkaklet som kan riskera att spricka om du borrar i det.

Du kan även måla om i badrummet, men se till att du använder en färg som är ämnad för våtrum. Tapetsering bör däremot göras av en hantverkare så att det går rätt till.