Tänk på detta när du slipar gör golvslipning

Ett nyslipat golv gör underverk för ett rum och kan ge en bostad helt nytt liv. Det går faktiskt att slipa golv på egen hand och om du gör det på rätt sätt kommer du med all säkerhet känna dig nöjd med resultatet. Vi kommer här att ge dig några tips att ha med dig när du ska slipa ett furugolv eller parkettgolv.

Hyr en slipmaskin

Det är väldigt få av oss som har en egen golvslip hemma. Dock är det inga bekymmer då du enkelt kan hyra en. Det finns flera olika varianter och det är viktigt att du berättar för uthyraren vilken typ av golv det rör sig om så du får rätt maskin. Du brukar behöva hyra två olika maskiner hos https://golvslipningstockholmslän.se/. En som är anpassad för de större ytorna på golvet och en som tar hand om hörn och andra ställen där det kan vara svårt att komma åt. Du bör inte slipa golv som har behandlats med ett ytskikt. Det kommer nämligen att försvinna om du slipar golvet. En ytbehandling görs för att skydda golvet mot slitage.

Börja alltid med det grova pappret

Du kommer behöva köpa slippapper i flera olika storlekar. Var noga med att syna golvet efter eventuella spikar som kan fastna i slipmaskinen. Ett av de vanligaste felen som du kan göra är om du växlar till fint slippapper tidigare än du borde. Det innebär att du behöver slipa mer och får lägga mer pengar på slippapper. Det grövre pappret är det som är effektivast. När du har gått igenom golvet med det grova pappret kan du byta till ett lite finare papper.

Maskinen ska alltid vara i rörelse

När du väl sätter igång och slipar måste maskinen vara i rörelse hela tiden, annars finns det risk att du gör ett stort märke som inte går att få bort. Det går fortare än man tror att göra en repa i träet. Du måste ständigt vara uppmärksam och fokusera på det du gör. Ta pauser om du tycker det är för jobbigt eller fråga en vän eller familjemedlem om de kan hjälpa dig. När du når fram till en vägg måste du alltid lyfta på slipmaskinen och vända innan du kan börja slipa igen. Titta gärna på en instruktionsvideo om du är osäker.