Trender för badrum

Trender kommer och går och badrum är inget undantag. När man gör en omfattande badrumsinredning finns det många val man kan göra med jour rörmokare, där olika trender kan spela en roll. Här finns en lista med olika trender och riktningar. Även små val som val av munstycken och kranar kan ge en särskild känsla för helhetsintrycket.

Det gröna badrummet

Att ta in bitar av naturen i badrummet sätter onekligen är egen prägel på vilket utrymme som helst. Inredning med naturen som utgångspunkt, har egentligen aldrig varit otrendigt. Det finns så många sätt att göra det på, att idéerna aldrig tycks ta slut. Storbladade samt dekorativa växter är att föredra i ett badrum, exempelvis Elefantöra (Pilea peperomioides) eller eukalyptus. För att öka närvaron av naturen ytterligare bör man välja naturliga material i så hög utsträckning som möjligt. När det kommer till föremål kan man lägga fram en skål med rundade stenar och använda ljusa och varma färger bland textiler. Många vill på samma gång få in en lyxig spa-känsla, och då gäller det att lägga lika mycket eftertanke på badrockar och handdukar.

Brooklyn känsla

Den som hellre går åt motsatt håll än den gröna, ljusa linjen kanske söker en mer mörk inredning. Den urbana människan som älskar sitt cityliv och förmodligen bor rätt trångt kan söka inspiration från en mer industriell känsla. Genom att använda mörka toner, måla en del av inredningen svart, och använda material som glas, läder och metall skapas en mer minimalistisk och samtidigt modern känsla i ett badrum. Inspiration går att hitta runt om i staden, ifrån second-hand affärer och nedlagda fabrikslokaler. Man kan med fördel använda ytor som cement och ek. Handdukarna kan skapa kontrast genom att vara vita, likaså tvålkopparna om man har valt svarta handfat.

Det naturliga badrummet

Som en blandning av de två ovanstående kan man hitta ett mer avslappnat och naturligt badrum. Inte full så “grönt” som det gröna badrummet, och inte så tungt som det urbana badrummet. Här finner man neutrala färger och material som rotting, sten och trä. Även här kan betong få ta plats, och plastväxter kan pryda på en hylla av ljust trä. Här skapar man främst en lugn och harmonisk plats, och använder torkade växter och pasteller i ljusa toner. Genom att använda eluppvärmt golv och handdukstorkare skapas funktionalitet och komfort. I det naturliga badrummet går det att visa upp bilder med minnen eller fotografier på avlägsna vackra platser.