Tre tips för det lilla badrummet

Ska du fixa iordning och renovera ett litet badrum? Badrummet är ett av våra viktigaste rum. Därför är det är klokt att försöka renovera det på ett sådant sätt att det både känns luftigt och samtidigt är praktiskt. Här kommer tre tips för det lilla badrummet.

1. Planera väl

Det är mycket lättare att planera ett stort badrum än ett litet. I ett badrum vill du både ha en toalett, duschmöjligheter och eventuellt en tvättmaskin. Samtidigt vill du att det ska vara ljust och luftigt, kännas fräscht, finnas förvaringsmöjligheter och extra finesser som handdukstork. Även i ett litet badrum kan du vilja få plats med mycket och med rätt planering kan det fungera.

Det första som du behöver göra är att skriva ner alla saker som du vill ha, från badkar till garderober. I ett litet badrum är det inte säkert att du får plats med allt, men det är mycket bättre att skriva ner och sedan ta bort. Sedan bör du göra olika ritningar som de kan göra åt dig på https://badrumsrenoveringstockholmslän.se/. Ta hjälp och inspiration från andra och se hur de har lyckats få in mycket i sina mindre badrum. Dock kommer du att behöva välja mellan en känsla av rymd och att ha många saker. Tänk också på att planera badrummet så att det blir lättstädat. Små utrymmen blir snabbt dammiga.

2. Ljust och luftigt

Det enklaste sättet att få ditt lilla badrum ljust och luftigt är genom att ha så mycket vitt som möjligt. Ju mer vitt, desto större kommer det att kännas. Dock kan det bli opersonligt eller kännas som en operationssal om du endast har vitt. Lite färg och olika nyanser ger liv. Genom att ha ljusa golv och gärna vita väggar, kommer ditt badrum att kännas större. Ett stort fönster hjälper också till att skapa luft och rymd i ett mindre rum.

3. Badkar eller duschkabin?

I ett litet badrum är en duschkabin att föredra. Det finns många badrum där du inte ens har något val, utan det är endast en duschkabin som får plats. För att göra rummet större kan du välja att ha genomskinlig plast på karbinen eller så har du helt enkelt bara en stång med duschdraperi. Är det så att du verkligen vill ha ett badkar, kan du behöva välja bort tvättmaskin eller extra förvaring. Det finns också mindre badkar som är anpassade till små badrum.