Nytt kök utan att renovera

Less på köket? I så fall finns det flera saker du kan göra utan att behöva genomföra en omfattande, dyr och tidskrävande köksrenovering. Med små medel kan man göra stora förändringar som är tillräckliga för att ge känslan av ett helt nytt kök. Här kommer några förslag på enkla åtgärder som alla kan genomföra utan större ansträngning.

Förnya med färg

Det finns väldigt mycket man kan göra med en burk färg och en pensel. Ett sätt att få en helt ny känsla i rummet utan en stor köksrenovering är att måla om köksluckorna i en ny och fräsch färg. En annan rolig sak som garanterat bidrar till en stor förändring är att måla in möblerna i samma färg som luckorna. Det skapar en stilren och häftig känsla och köket kommer kännas mer modernt. Vill man bara göra något enkelt kan man alltid måla om en eller flera väggar bara för att fräscha upp litegrann.

Byt ut små detaljer

En annan sak som kan göra mer skillnad för helheten än man kanske tror är att byta upp knoppar och beslag på skåp och lådor. Skriva loss dom slitna gamla varianterna och leta efter något som du tycker är riktigt snyggt. Det finns massor att välja mellan när det kommer till detaljer som dessa och man får en helt ny stil på sina köksskåp. Detta är också ett väldigt billigt sätt att få en förändring utan att behöva dra igång en köksrenovering.

Piffa och puffa

Det är som sagt ofta dom små sakerna som sätter den sista känslan i ett rum och här kan man experimentera rejält. Rota igenom förråd och andra skrymslen efter bortlagda föremål och ge dom en ny chans i köket. Köp blommor och gröna växter och inred både bord, bänkar och fönster. Sätt upp en personlig tavelvägg med dina favoritbilder. Det finns många sätt att få nytt liv i köket utan att genomföra en köksrenovering och man får helt enkelt prova sig fram för att hitta den rätta känslan.

En eller flera små åtgärder kan bidra till stora förändringar. Även om en hel köksrenovering är drömmen så är det inte alltid det är möjligt men tack och lov kan man trolla även med enkla medel och dessutom till en billig peng. Att återbruka gamla prylar som legat undangömda är dessutom helt gratis och det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna för vad man kan hitta på.